50 jaar BV Nijeveen, een terugblik!

50 jaar BV Nijeveen, een terugblik op een fantastische dag!

Op zaterdag 1 oktober 2022 om half twee zijn de vrijwilligers in sporthal “De Eendracht” er klaar voor. De kantine is versierd, de tafels voor het buffet staan klaar, de black-light lampen zijn geïnstalleerd, de velden zijn afgeplakt. Alleen de leden en oud-leden ontbreken nog om het jubileumfeest af te trappen met het black-light toernooi. Jong en oud, ervaren en minder ervaren, allemaal staan ze om twee uur paraat om gezellig en fanatiek wedstrijdjes te badmintonnen. Dit kan natuurlijk pas van start als iedereen even in de weer is geweest met de neonverf. De gekste creaties komen voorbij, van complete figuren op t-shirts, armen en benen tot opgeschilderde snorren, wat natuurlijk een hilarisch gezicht is in het donker.  

De wedstrijden worden gemengd gespeeld en beginnen wanneer de gewone verlichting in de zaal uit gaat. Het is gelukt om iedereen steeds met iemand anders op de baan in te delen. Er wordt super sportief gestreden en wanneer de lichten in de zaal weer aan gaan hoor je het geklap van de high five die enthousiast aan medespeler en tegenstander gegeven wordt. De sfeer in de zaal is gezellig, wat mede komt door de supporters die ook in groten getale aanwezig zijn! Na ruim anderhalf uur wedstrijdjes spelen zit het black-light toernooi erop. De punten worden geteld door de bemanning van de wedstrijdtafel, Teun Bakker en Marlous Smit. En natuurlijk wordt er als afsluiting van het toernooi ook nog een leuke groepsfoto gemaakt door onze fotograaf van de dag.

De meeste deelnemers van het toernooi staan nog onder de douche terwijl de eerste gasten voor de receptie binnenkomen. Ze worden welkom geheten door Annie Brand, die iedereen een lekkere petit four aanbiedt, uiteraard met het logo van het 50-jarig bestaan erop.

Het is gezellig druk en nadat ook iedereen voorzien is van koffie, is het tijd voor de prijsuitreiking van het badmintontoernooi. Het was reuzespannend want de scores lagen super dicht bij elkaar. Sander Busscher eindige als derde, tweede werd Milco Winters en Nadine Muntz werd eerste! Zij kregen alle drie een mooie kalebas mee naar huis.

Daarna is het tijd voor de jubileumspeech van onze penningmeester en mede-organisator van deze dag, Kees van der Wende en  onze nieuwe voorzitter, Ariane Winters! Zij vertellen enthousiast de historie van de vereniging en worden af en toe aangevuld door ons ere-lid Geesje de Gooijer. Ook onze oud-trainer Han van Room wordt natuurlijk geroemd om het succes dat hij met onze vereniging en met name de jeugd bereikt heeft. Het is een mooie dag om ook een aantal mensen in het zonnetje te zetten. Zonder vrijwilligers kan de vereniging immers niet draaien, Kees en Marcella bedanken de vrijwilligers met een mooi boeket.

Inmiddels is ook Bert Oostra gearriveerd en heeft een cadeau bij zich namens de meeste trouwe groep spelers van de vereniging, de vrijdagochtend-groep! Hartstikke leuk!!

Rond kwart voor zes begint het ook heerlijk te ruiken in de kantine en nadat Willy en Kees het buffet geopend hebben, kan iedereen smullen van het uitgebreide (Italiaans) buffet. Het ruikt niet alleen heerlijk, maar het smaakt ook nog eens fantastisch. Om half acht komt als klap op de vuurpijl de ijsco-kraam de kantine binnen gerold en kan iedereen nog genieten van heerlijk zelfgemaakt boerenijs. Het feest is nu al geslaagd en dan moet de pubquiz nog van start gaan.

Na een spetterende entree is de quizmaster, Robert den Broeder, er klaar voor! De rondes met vragen volgen elkaar in snel tempo op en vooral het irritante nadenkmuziekje zorgt voor een goede sfeer in de kantine. Annie en Teun zijn als jury druk bezig om de vragen na te kijken en komen halverwege de avond met een tussenstand, wat zorgt voor nog meer fanatisme. Het is een plezier om met de pubquiz mee te doen en na de laatste ronde worden de punten geteld. Het team Zoeperds United wint de pubquiz en de prijzen worden uitgereikt door Robert en zijn assistente Marlous.

Al met al kunnen we als vereniging terugkijken op een fantastisch jubileumfeest! De opkomst was groot, alle activiteiten een groot succes en dat allemaal in een fantastische sfeer!!

Wij bedanken iedereen die ervoor heeft gezorgd dat deze dag een groot succes was. Op naar de 60 jaar!

Namens van de jubileumcommissie,

Annie Brand, Kees van der Wende, Marlous Smit, Teun Bakker & Willy de Boer

ps. wil je alle foto’s bekijken, klik dan maar even hier 🙂