Huldiging kampioensteams!

Op de badmintonspeelavond werden beide teams gehuldigd onder belangstelling van alle leden en supporters. Voor zowel Nijeveen J1 als J2 is het een prima prestatie dat ze nummer 1 in hun poule zijn geworden. Nijeveen J;, Sebastian, Jelke, Laura, Jorine, Amber , hebben goed hun best moeten doen om hun plekje te veroveren. Tot op de laatste wedstrijd was het niet vanzelfsprekend dat ze als 1e zouden eindigen, Leeuwarden stond samen met ons team bovenaan. In het laatste weekend hadden ze een spannende uit-wedstrijd tegen BC GO (Groningen). Onder aanmoediging van hun supporters werden ze steeds zelfverzekerder en wonnen uiteindelijk met 8-0. Dat was ruim genoeg voor het kampioenschap.

Nijeveen J2; Ronald, Bjorn, Esmé, Anne-Ruth, deden het wat overtuigender, zij hadden hun punten al weken geleden binnen, konden niet meer ingehaald worden door nummer twee. Elke wedstrijd haalden ze bijna de maximale winst, wat een opmerkelijke prestatie is. Beide teams feliciteren wij van harte!

De andere teams hebben ook geweldig hun best gedaan en hun prestaties waren ook erg goed, Zo werd Nijeveen J3; Gijs, Danny, Amber, Naomi, vierde in hun poule. Dit jonge team moest flink hun best doen, zij speelden in de 1e klasse U15, waar veel spelers voor het tweede seizoen in spelen. Maar met veel 3-setters hebben ze zich goed staande gehouden, jammer genoeg ging de winst dan net naar de tegenstander. Dat zal volgend seizoen wel anders zijn! Nijeveen J4; Sandra, Meike, Nick, Karst, hadden het ook zwaar. Eerst moesten ze een dame inleveren, Jorine moest in een hoger team invallen, daarna moesten ze zelf ook veel invallen in hogere teams, dat leverde dubbele wedstrijden op. In hun eigen poule werden ze zesde. Nijeveen J5; Sander, Lucas, Maaike, Iris, Isa hebben zich prima geweerd. Vooral de dames hebben het extra zwaar gehad, zij moesten regelmatig tegen jongens spelen en dat is best wennen. Ze stonden hun mannetje want uiteindelijk zijn ze als derde geëindigd! Nijeveen J6; Jarro, Tessah, Eline, Linda, begonnen dit jaar in de starterscompetitie. Zij waren veruit de jongsten van alle teams, maar dat was niet te merken. Ze hebben uitstekend gespeeld en eindigden op een derde plaats. Nijeveen J7; Mylan, Charissa, Denise, Kimberly, moeten nog een paar inhaalwedstrijden spelen, we hopen dat ze op een derde plaats eindigen, nog even volhouden!

Beste competitiespeler en speelster.

Welk team het best heeft gepresteerd was al snel duidelijk en dat de beste spelers uit Nijeveen J2 komen zal geen verrassing zijn. Alle spelers hadden veel punten behaald, de spelers met de beste resultaten waren: Bjorn Schutte en Esmé Piso.

Nijeveense Badminton speelster speelt zich de Nederlandse top 100 in!

Marjolein Stam, spelende voor de Groningse badminton vereniging AMOR, heeft zoveel punten verzameld dat ze met haar enkelspel op plaats 99 in de Nationale ranglijst staat! Marjolein traint nog elke donderdagavond bij onze trainer Han van Room, die haar al van jongs afaan veel heeft geleerd. Binnen onze vereniging had nog niemand dit gepresteerd, daar moesten we wel even bij stilstaan. Marjolein ontving van Annette Take, onze voorzitster, een herinneringsmedaille onder luid applaus.

Coaches en begeleiders bedankt!

De organisatie van de competitie kan niet zonder hulp van veel vrijwilligers. Om alle wedstrijden soepel te laten verlopen heb je veel mensen nodig. Allerlei taken zijn er tijdens zo’n thuiswedstrijd, je hebt begeleiders nodig om de teams op te vangen, om de spelers te helpen bij de tactiek/winst/verlies en ga zo maar door. Richard, Lisette, Trea, Richard, Annette, Mirjam, Marlous, Lisette, Bennie, Ruud, Robert en natuurlijk onze trainer Han van Room kregen een warm applaus van alle leden en een lekkernij als dank voor het afgelopen seizoen.

Foto’s van deze avond zijn te zien op de fotopagina

 

Ook de fotograaf van de Meppeler Courant was aanwezig. Dit resulteerde in onderstaand stukje in de krant van woensdag 6 februari 2013.

Bericht in de Meppeler Courant van woensdag 6 februari 2013
Bericht in de Meppeler Courant van woensdag 6 februari 2013