OKKO-toernooi wederom een geslaagde badminton-avond

Op 3 januari was het alweer zover, het 3e Ouder/Kind, Kind/Ouder toernooi werd georganiseerd op de zaterdagavond. Het begon al vroeg om zo ook onze allerjongste spelers de kans te geven om mee te doen. Iedereen was er al op tijd en het werd gelijk een gezellige boel omdat we elkaar een sportief Nieuwjaar toewensten. Met 34 koppels was het een goed bezet toernooi, volgens de wedstrijdleiding bijna het maximale dat kan meedoen. De koppels zijn verdeeld in 3 niveaus over 6 poules. Op deze manier werden de verschillende niveaus verdeeld over 2 poules en kreeg je een finalewedstrijd tussen de nummers 1 van beide poules. Er moesten veel wedstrijden gespeeld worden en om dat te realiseren werd volgens een alternatieve puntentelling gespeeld. Dit keer ging de telling tot de 30 punten en bij 15 punten van veld wisselen. Hierdoor duren de gemiddelde wedstrijden niet veel langer dan 15 minuten en konden we heel veel wedstrijden spelen op die avond. Er werd flink gespeeld en na de feestdagen viel dat niet mee voor velen, de conditie is toch wel een beetje achteruit gegaan. Gelukkig was er een kleine pauze en werden we verrast door Bart Gouma die heerlijke hapjes voor iedereen heeft gemaakt.

Veel junioren hadden hun vader of moeder als partner, maar er waren meer combi’s gemaakt. Zo zagen we een broer, zus, zoon, dochter, tante, schoondochter, neef en zelfs een gelegenheidsvader als partner verschijnen. Dat maakt het toernooi zo speciaal, de hele vereniging kan meedoen en dat deden ze ook (bijna) allemaal. En als ze niet konden spelen dan kwamen ze wel supporteren, langs de lijn werd flink aangemoedigd. Het was extra gezellig door de Nieuwjaars markt, Wiecher en Britt hadden van alles te koop. Van sneeuwman tot pop-cakes ze brachten alles aan de man. Niemand kon de kraam voorbij lopen zonder even te kijken en om natuurlijk iets te kopen. De hele kraam was aan het einde van de avond dan ook helemaal uitverkocht! Met dank aan alle ouders/junioren die al het lekkers en artikelen kosteloos hebben gemaakt. Dit levert een leuk kasvoordeel op voor de vereniging. Robert heeft de hele avond vastgelegd en dat staat op de site.

De finale wedstrijden gingen tussen de volgende koppels;
• Benjamin en Bernard tegen Isa en Lester
• Han en Maaike tegen Wim en Munnever
• Gert en Marjolein tegen Annie en Lisette
Er werd hard gestreden tussen de koppels om de eer hoog te houden. De winnaars werden Isa en Lester, Han en Maaike, Gert en Marjolein. Ze werden uiteraard in de kantine gehuldigd.
De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar Laura en Henk, zij hebben een dinerbon voor twee gewonnen die aangeboden werd door restaurant “de Nije”.
De avond werd mede gesponsord door bouwbedrijf Heran, wij danken onze sponsoren hartelijk voor hun bijdrage. Het werd mede door hun bijdrage een meer dan geslaagde avond.

  • Leuke weetjes:
  •  Er waren 3 generaties op de baan, oma Geesje, dochter Mirjam en kleindochter Linda speelden met en tegen elkaar.
  • Geesje is ook onze oudste deelneemster, haar leeftijd is een publiek geheim
  • De jongste deelneemster is Nienke van Gasteren, ze telt wel 7 jaren en traint op de maandagmiddag bij de mini’s
  • Onze oudste speler is Han, zijn leeftijd is een publiek geheim en stond wederom in de finale!
  • Peter heeft de rolletjes gebakken die bij koffie lagen.
  • Robert was onze snelle fotograaf
  • Marjolein en Gert hebben hun titel geprolongeerd.
  • Naomi en Amber gaven zich op het allerlaatste moment op en moesten voor straf in de hoogste poule.
  •  Veel spelers de volgende ochtend spierpijn hadden.