Wederom mooie resultaten van Nijeveense spelers.

In het weekend van 8 en 9 maart werd er overal in den lande toernooien georganiseerd en waren er Nijeveense spelers te vinden. De grootste groep ging naar Leeuwarden; Peter, Jorine, Linda, Esme, Bjorn, Karst, Marijn, Meike, Iris en Isa deden mee aan het DPC-toernooi, een regionaal jeugdtoernooi. Peter en Linda hadden het zwaar, ze moesten een klasse hoger spelen omdat er te weinig inschrijvingen waren in hun eigen klasse. Ze hebben zich kranig geweerd en zelfs nog een wedstrijd gewonnen! Jorine was goed op dreef en versloeg al haar tegenstanders, totdat ze in de finale zat. Daar werd ze net verslagen, wat haar een tweede prijs opleverde. Bjorn heeft prima gespeeld, hij won al zijn enkels in U17 . De finale partij was erg spannend, een 3-setter, die Bjorn uiteindelijk in de 3e set overtuigend won met 21-9. Hij speelde daarnaast ook de enkel in een categorie hoger, U19. Een hele uitdaging die prima is verlopen. Hij werd 2e in zijn poule.
Esme speelde haar mix goed, samen met Igor Daming(BC GO) speelde ze een klasse hoger en dat kon ze prima aan. Samen met Igor werd ze tweede in de mix U19. Karst heeft ook een prima partij gespeeld, hij won in de voorronde al zijn wedstrijden en werd zo poulewinnaar op, hiermee plaatste hij zich voor de halve finale. Hier werd hij verslagen door de uiteindelijke winnaar van de heren-enkel U15. Iris en Isa speelden samen in de dubbel U15. Het ging goed, ze werden poulewinnaar en gingen zo naar de finale toe. Daar kwamen ze een sterkere tegenstander tegen, maar werden wel mooi tweede.
Jelke , Eline en Lisette gingen naar Den Helder, daar werd een JM-toernooi georganiseerd, dit is een landelijk jeugdtoernooi en een niveau hoger. Voor E line was het de eerste keer en dat was best spannend. Ze moest voor het eerst een wedstrijd met veren shuttles spelen en dat is wel wennen. De eerste wedstrijd ging erg goed en die won ze dan ook. Daarna kwam ze ervarener speelsters tegen en dat viel niet mee. Ze kwam wel in de kruisfinale, wat op zich een prima resultaat is, maar die partijen waren wel erg zwaar. Jelke had zware partijen, hij moest net vanwege zijn leeftijd een klasse hoger spelen en dat is altijd weer wennen. Daarnaast had hij een zware loting, direct spelen tegen de geplaatste spelers. Hij heeft zich kranig geweerd, maar het krachtverschil was nog te groot. Lisette speelt al wat langer in haar klasse en had het wat makkelijker. Ze belande in haar enkel in de finale en werd na een spannende wedstrijd tweede.
Marjolein speelde in Enschede op een seniorentoernooi in de 1e klasse. Ze deed mee aan alle onderdelen en boekte succes in de mix. Samen met haar mix-partner Remco Bakker (AMOR)werd ze tweede. In de finale speelde ze een spannende 3-setter, die ze net verloren hebben.