Week van het Badminton groots gevierd!

Afgelopen week stond helemaal in het teken van de landelijke Week van het Badminton. Badmintonvereniging Nijeveen heeft de hele week alle trainingen opengesteld voor iedereen die kennis wilde maken met onze sport. Absoluut hoogtepunt was de clinic met 13-voudig Nederlands Kampioene Lotte Jonathans op donderdagavond. Na de clinic voor de jeugd speelde het bestuur van BV Nijeveen een paar wedstrijden tegen de verslaggevers van RTV Meppel, Sportlokaal en Kijk op Meppel.

Week vd badminton & RTV Meppel-028
Lotte Jonathans werd op tienjarige leeftijd geselecteerd voor de nationale jeugdselectie. Sindsdien combineerde ze sport en studie. Ze speelt in de Nederlandse competitie voor meervoudig landskampioen BC Amersfoort.
Op haar achttiende legde Jonathans zich volledig toe op het badminton, om zich te plaatsen voor Olympische Spelen van 2000. Ze kwalificeerde zich voor het damesdubbel en wist daarin vijfde te worden. Vier jaar later plaatste ze zich wederom voor het olympische damesdubbel en werd ze samen met Mia Audina wederom vijfde. Ze plaatste zich ook voor de gemengd dubbel, waar ze samenspeelde met Chris Bruil. In de tweede ronde werd het duo verslagen door het duo uit Zuid Korea. Een halfjaar na de Olympische Spelen verdedigde ze samen met haar toenmalige echtgenoot Chris Bruil de nationale titel in het gemengd dubbelspel, ondanks het feit dat Jonathans op dat moment ruim zes maanden zwanger was. Ze wonnen het NK samen eerder in 2002 en 2003 en na de titel van 2004 opnieuw in 2005, 2006 en 2007. Jonathans won de nationale titel in het damesdubbel in 2001 (met Nicole van Hooren), 2003 (met Mia Audina), 2004 en 2009 (beiden met Yao Jie).Na de geboorte van haar kindje ging Jonathans langzaam steeds meer spelen en dat leidde ertoe dat ze in 2004 Europees kampioen werd in het damesdubbel. In oktober 2005 behaalde ze samen met Audina de damesdubbel Grand Prix Dutch Open.

Week vd badminton & RTV Meppel-063
De jeugd van BV Nijeveen speelde simultaan badminton tegen Lotte en kregen ruim de gelegenheid om vragen te stellen en natuurlijk een handtekening te bemachtigen. Aansluitend speelde Lotte samen met onze eigen speelster Lisette Stam een partijtje tegen Marjolein Stam en Jelke Take, ook twee BV Nijeveen spelers. Dit werd een spannende wedstrijd waar voluit gespeeld werd. Nadien ontvingen onze spelers nog nuttige tips.

Week vd badminton & RTV Meppel-032

Na dit spektakel voor de jeugd aan Lotte de eer om het team van RTV Meppel aan te kondigen. Na een ludieke opkomst in doldwaze kostuums en met een heuse olifant als coach kon dit team zich gaan warm spelen.

Week vd badminton & RTV Meppel-013
De wedstrijden tussen het bestuur van BV Nijeveen en RTV Meppel waren puur spelplezier met hier en daar wat badmintonles van de BV Nijeveen bestuursleden. Er werd hard gestreden om de eer! Een impressie van deze avond is terug te vinden op de website van BV Nijeveen of via de site van RTV Meppel.
Al met al kunnen we terug kijken op een spectaculaire, gezellige en leerzame avond waar jong en oud van heeft genoten.

Ook hebben we nog een vermelding gekregen in de Clear van deze week!

Week vd badminton & RTV Meppel-143

Week vd badminton & RTV Meppel-024