Badmintoncompetitie in volle gang.

De competitie is al weer zo’n beetje op de helft. Onze teams doen het goed. Afgelopen zaterdag waren er maar liefs 5 thuisspelende teams in sporthal t Erf. Gezellig druk was dat, wel een beetje dringen om een baan te krijgen, maar alle wedstrijden werden op tijd gespeeld. Doordat er zoveel teams moesten spelen waren er ook veel supporters langs de kant, dat maakte het nog gezelliger! Onder het genot van een kopje koffie en een lekkere muffin of cup cake werden de teams uitbundig aangemoedigd. En dat leverde fraaie resultaten op;

Nijeveen J1 met Jelke, Sebastian, Ronald, Laura en Jorine behaalden afgelopen zaterdag een overwinning van 8-0. Ze staan ook bovenaan in het klassement, wel op de voet gevolgd met maar 1 puntje verschil door Drachten.
Nijeveen J2 met Bjorn, Gijs, Esmee, Amber en Naomi komen ook in dezelfde klasse(onder 19 jaar) uit en staan momenteel op de 4e plaats. Afgelopen zaterdag hadden ze hele spannende wedstrijden waarbij ze net niet de winst konden pakken tegen Drachten. Het werd 3-5.
Nijeveen J3 (onder 17 jaar) met Karst, Danny, Marijn, Romi en Sandra wonnen met 7-1. Een mooie overwinning. Ze staan momenteel op de 3e plek.
Nijeveen J4 (meisjesteam onder 15) met Tessah, Maaike, Isa en Iris, speelden 8-0. Ze staan ver bovenaan in hun klasse en kunnen zeer waarschijnlijk niet meer ingehaald worden.
Nijeveen J5 (onder 13 jaar) Peter, Bram, Darian, Charissa, Linda en Eline, wonnen met 6-2 afgelopen zaterdag. Ook zij staan op de 1e plaats in hun klasse.
Nijeveen J6 (onder 13) Steven, Mylan, Benjamin, Laura, Munnever en Alinda hadden afgelopen zaterdag geen wedstrijd, maar staan op een 3e plek in de competitie.

Dit seizoen hebben we een startersteam samen met de Meppeler Meppers. Julia en Matthijs spelen samen met nog 3 spelers van Meppel in dit team en hebben hun eerste wedstrijden gespeeld. Dat was nog best wel wennen, de winst gaat tot nu toe naar de tegenstanders, maar ze leren snel en wellicht zit er binnenkort een overwinning aan te komen.

De seniorenteams gaan eveneens best goed.
Nijeveen D1, Ruud, Richard, Marlous en Annie, zijn vorig seizoen gepromoveerd uit de 3e klasse en spelen nu 2e klasse in de regionale doordeweekse competitie. Dat is een stapje harder lopen voor alle spelers en dat gaat tot nu toe redelijk goed. Ze staan op een voorlopige 3e plaats.
Nijeveen 1, Teun, Christiaan, Yvette, Fijgje, Annie, spelen afgelopen seizoenen in de C-poule van de Dorpen Uitwisseling Competitie. Er wordt wat gewonnen en verloren en ze staan op een voorlopige 5e plaats.