Nijeveense spelers schitteren op Regionale Senioren Kampioenschappen.

Afgelopen weekend werd het RSK in Drachten georganiseerd. Er deden maar liefs 156 spelers uit het noorden mee aan dit toernooi. Spelers kunnen zich inschrijven op 4 verschillende niveaus: 1,4,6 of 8. De Nederlandse ranglijst is bepalend waarop je mag inschrijven. Voor cat. 1 geldt dat er een open inschrijving is, niet gerelateerd aan punten, maar wel voor de andere categorieën, zodat er geen spelers zich te laag kunnen inschrijven.

Marjolein Stam speelde in de categorie 1 en deed mee in de gemengd dubbel en dames dubbel. In de gemengd dubbel speelt ze samen met Brent Maarsingh, beide spelers komen uit voor de club uit Groningen, AMOR. Marjolein en Brent spelen in de competitie ook samen en dat was te zien. Ze wonnen alle wedstrijden dit weekend en werden zo kampioen van regio Noord.
Samen met Bianca Oosterhaven(AMOR) speelde Marjolein de dames dubbel. Ze wonnen 3 wedstrijden en 1 wedstrijd werd verloren in 3 sets. De dames behaalden hierdoor een 2e plaats.

20141116-171738
Marjolein en Bianca, tweede plaats.

Onze oudste junioren hebben dit keer ook meegedaan om ervaring op te doen. Ze spelen in de categorie 6, Bjorn Schutte , Sebastian van der Kamp, Esme Piso, Laura Nijhuis hebben zo leuke wedstrijden kunnen spelen. Laura speelde samen met haar dubbel partner, Lu Zhang
( Groningen), erg goed. Ze kwamen de voorrondes door op de zaterdag en speelde op de zondag een halve finale in de dames dubbel. Een mooie prestatie voor de jeugdige speelster.

DSC_3472
Bjorn en Esmé in actie.

DSC_3503
Sebastian en Laura in actie.

Meer foto’s van het toernooi staan hier en hier.