Wedstrijdverslag BV Nijeveen D1 – SV Meteoor D1

Maandagavond 20 oktober stond de wedstrijd tegen SV Meteoor D1 op het programma. Even na achten arriveerden we in Veendam. We begonnen zoals altijd met de dubbels. Annie en Marlous speelden sterker dan de vorige keer. Ze verloren echter de eerste set, de tweede set ging al beter en deze wisten ze kantje boord met 22-20 te winnen. De derde set moest uitsluitsel bieden, ook hier gingen ze er weer vol tegenaan wat resulteerde in een winstpartij. Ruud en Richard speelden een sterke dubbel welke ze in twee sets wisten te winnen.

Het was tijd voor de singles. Ruud speelde een ontzettend spannende partij, het liep steeds gelijk op. Deze partij werd uiteindelijk in drie sets beslist in ons voordeel. Tegelijkertijd was Marlous bezig met haar single. Ze speelde niet zo sterk als anders en verloor de eerste set. De tweede set wist ze echter knap terug te komen en deze set naar zich toe te trekken. Ook nu moest de derde set uitsluitsel geven. Dit was lastig en deze wedstrijd wist ze dan ook niet te winnen.

Het was nog de beurt aan Richard en Annie. Richard speelde een overtuigende eerste set (21-9 winst). De tegenstander wist zich in de tweede en derde set echter dusdanig te herpakken dat het nog een hele spannende wedstrijd werd. Voor iedere punt werd een rally gespeeld en het ging continu gelijk op, maar op het cruciale moment werden er een paar foutjes gemaakt waardoor de winst naar Meteoor ging. Ook Annie was aan het spelen, ze kwam niet helemaal in haar spel en verloor haar single dan ook in twee sets.

WP_20141020_005

Alleen de mixen moesten nog gespeeld worden en het kon nog alle kanten op gaan. Ruud en Annie moesten in de eerste set even inkomen, maar de tweede set ging het beter en konden ze hun spel spelen. Dit zetten ze voort in de derde set en zo weten ze overtuigend de mix te winnen.

Richard en Marlous beginnen nog lekker warm van de single aan de mix. De eerste set verliezen ze, maar echt minder speelden ze niet. De tweede set herpakken ze zich en deze weten ze dan ook te winnen. Een derde, spannende set volgde, tot de wisseling van kant staan ze achter. Maar ze strijden door en weten deze set door een sterk slot naar zich toe te trekken.

De einduitslag is 5-3 in ons voordeel.