Week van het Badminton wederom een succes!

Ook dit jaar hadden wij ons weer aangemeld voor de Week van het Badminton georganiseerd door Badminton Nederland. Deze hele week staat in het teken van kennismaking met de badmintonsport. Door het hele land hebben verenigingen activiteiten georganiseerd, van open trainingen tot workshops of een bezoek van een bekende badmintonner.

Wij hebben deze week ook onze trainingen opengesteld en op donderdagavond gaf onze trainer Han workshops voor de verschillende trainingsgroepen. Ook was Dolf Venema aanwezig met een stand waar hij diverse sportartikelen verkocht en was er de mogelijkheid om een verenigingsshirt aan te schaffen.

Week vd BMT-04

Om 19:00 mocht de jeugd aftrappen, als eerste natuurlijk een warming-up waarbij het welbekende laddertje weer tevoorschijn werd getoverd. Na diverse oefeningen zoals knieheffen was het tijd om het racket weer te pakken. Ook deze training was anders dan gebruikelijk, twee aan twee een wedstrijdje op half veld. Op het moment dat je een punt scoorde mocht je een shuttle in het veld van je ’tegenstander’ leggen. Dit obstakel mocht niet aangeraakt worden, gebeurde dat wel, dan mocht je er nog een shuttle bij leggen. Net zo lang totdat alle vijf shuttles op waren en dan had je gewonnen. Zo had Han allerlei ‘spelletjes’ als training.

Week vd BMT-14

Toen alle jeugd geweest was waren de senioren aan de beurt. Ook zij begonnen de warming-up met de laddertjes en daarna was het tijd voor behoorlijk wat spelplezier. Een dubbel spelen met twee rackets bijvoorbeeld en om en om slaan bij het net, dit klinkt ontzettend simpel, maar als je er staat is dat toch even anders.

Week vd BMT-75

Al met al is het een sportieve avond geweest met veel spelplezier. Om nog even na te genieten kun je de foto’s van Robert hier bekijken.